Els Pirats

Ahir parlàvem amb un amic que ens alegràvem de l’èxit d’un conegut. Aquest conegut ens va insultar, ens va amenaçar i ens va cridar. Molt famosament va titular un mail amb el “Si vis pacem, para bellum”. Recordo que en aquella època em va fer una mica de por tot plegat. Sóc un cagueta. Ara somric i me n’alegro sincerament.
Per què?
Doncs perquè la gent amb atacs d’ira em semblen autèntics i adorables sempre i quan no facin mal a ningú. El tema és que només exerceixin aquesta agressivitat contra qui es pot defensar o escapar. Per això em cau bé López Tena. Per això em cau bé Carretero. Perquè se’ls nota quan s’enfaden. A Catalunya això està molt mal vist. Enfadar-se. Sempre és millor fer una mica l’irònic i fer broma. La conyeta. Després veiem Braveheart- aquell Wallace estava genuinament enfadat- per la tele i tots ens excitem. Però en el dia a dia, si us plau, no, baixa la veu, no cridis.
I així anem.
Crec que té molt a veure amb que la gent a Catalunya:
1) té la pell molt fina
2) té mala consciència de seguida per si de cas fereix a algú.
3) té por al conflicte
Tinc la impressió que hi ha un salt generacional i que la gent de menys de trenta anys té menys manies a l’hora de defensar amb una mica de consistència el que pensa. I sense massa filigrana. Pum.
Al món civilitzat hi ha una tensió permanent entre els que guarden les formes i els qui les perden i no hi ha cap guerra i estan distribuïts per tot l’espectre polític i d’opinions i no passa pas res. Pots dir de tant en tant que el que afirma l’altra només ho diria un idiota.
El Krugmann ho fa i escriu al NYT.
Una darrera anècdota per acabar que aquí seria impensable. A Techcrunch tenen una competició entre els autors per saber qui diu més vegades fuck en un article.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s