EL CONTRACTE SOCIAL

Els treballadors es manifesten o fan vaga com a mecanisme de pressió. Una resistència organitzada pot influir decisivament en la presa de decisions, diuen els sindicats. Això és cert sobretot en els treballadors públics.
Una mesura raonable de l’Ajuntament de Barcelona es tira enrere perquè la màfia del taxi s’hi mobilitza en contra. Els serveis de neteja del Prat ho empantaneguen tot quan se’ls hi acaricia algun dels seus privilegis. Conductors d’autobús. RENFE.
A la sanitat hi ha en canvi una actitud en general exemplar i responsable.
Jo aniria a netejar el Prat la propera vegada que estiguin de vaga. Si algú m’hi acompanyés diria que hi anem segur.
No els vull treure el dret a la vaga. Els vull deixar fer. I fer jo el que crec que és millor per tots. No per diners. Per tant no seria un esquirol. Ni per la insitutució contra la que facin vaga sinó per la resta de nosaltres.
El problema amb les estructures públiques és que tothom s’hi atreveix perquè la seva imatge està pel terra com un d’aquells nens grassonets, granelluts, curts de gambals i que a sobre no s’adonen que se l’hi veuen totes les tares. Els que s’hi fiquen i se n’aprofiten no són gens millors clar. Per això calen els bons companys i la bona gent que aniria a netejar el Prat o deixaria diners al seu país amb una taxa d’interès inferior a la d’un banc o faria servei militar/social si calgués. Molts ciutadans a qui no els ofendria que l’administració els demanés més serveis.
Crec que n’hi hauria uns quants perquè quan m’hi fixo una mica estic envoltat de gent molt menys mandrosa que jo.
Però a l’Administració li fa vergonya de demanar més.
Perquè sap com és.
Fem un tracte, Administració. Nosaltres- qui vulgui- ens creiem les retallades. Defensem que són necessàries i que no hi ha cap altra sortida. Paguem més impostos. T’ajudem contra els tabalots i els inconscients. I posem la mà al foc per tu quan ens intentin intoxicar com si Catalunya sigués Nicaragua i Espanya, Finlàndia. I tu, Administració, t’aprimes, et rentes la cara i t’assegures que no et farà cap vergonya mirar-te al mirall.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s