Django , Tarantino. Lectura 85 segons.

Sala plena. Diumenge, darrera sessió. Nou euros per cap.
Quina part d’aquests ingressos ha hagut de suar el cervell del guionista?
Com que el qui ho escriu és el mateix que ho dirigeix seria més apropiat demanar-se quina part del cervell – ai.. la frenologia- l’autor dedica a pensar en una història que mereixi sales planes i satisfacció generalitzada. Convindrem en què una part petita. Tarantino ha entrat a la zona de comfort. Cap pega, s’ho ha guanyat.
Les pel·lícules tenen una trama d’esqueletet de guatlla; la recerca de venjança. Episodis de patetisme i baixesa humana. Personatges pintorescos, teatrals i sumaríssims. Tarantino escriu no com si els personatges tinguessin temps a pensar (Sorkin) sinó com si tinguessin audiència i aplaudiments de fons.Música anacrònica, redundanment mitòmana. Darrerament, un enamorament amb la cultura i llengua alemanyes.
La resta és violència. La violència que el director s’entesta a justificar. Tarantino presenta dos tipus de violència a les pel·lícules: la violència-trigger que prepara i justifica tot el que passarà i la violència-justicia mitigada i quasi còmica perquè es presenta com l’única resposta decent a tot el que hem vist abans.
El que més torba de veure la pel·lícula amb altra gent és adonar-se’n que hi ha gent que les confòn i que riu mentre uns gossos destrossen un innocent.
Pulp Fiction té quasi vint anys i Reservoir Dogs més. Resetem a l’espera de sebaer si al sr. Tarantino li vindrà de gust explicar alguna cosa abans de plegar o preferirà fent el que li ve de gust (amb tot el dret) a saber; reintepretar gèneres i fer bandes sonores.

Advertisements

Un pensament sobre “Django , Tarantino. Lectura 85 segons.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s