El petit comitè (temps de lectura 01:31)

Ahir hi vam anar. En compartíem un record colossal i fràgil alhora. Les textures aquell dia van ser àuries i s’hi van conjugar en la forma de fer-ho la profunditat d’una tradició de segles de dones davant d’olles i homes davant paelles i la precisió d’un ganivet que pot tallar una patata mil·limètricament precisa.
Ahir; amanida de bou de primer. Enciam, formatge, figa. La simplicitat colpidora i serena. Després un pop una mica més escàs i una mica més sec i una mica menys servit que la darrera vegada. També unes galtes que tenien en el fet de no ser greixoses la seva principal virtut. Una virtut destacable però que algú podria voler corregir amb sal.
Dels acompanyaments vegetals que compartien plat amb les viandes no cal parlar-ne perquè en les coses amb poca substància no cal perdre-hi paraules.
El pà era viu i s’hi detectava encara el cop dur d’una mà contra la massa i la farina enlairada.
Les quantitats de vi que ens van servir a nou euros la copa van ser ofensives, l’instant abans que el cambrer s’allunyés amb aire digne vam pensar que es tractava d’un tast que esperava el nostre assentiment.
Això sí, van garantir que l’alcohol no interferís gens ens els menesters dels comensals.
El servei va fer una pausa dramàtica a l’hora d’entregar les cartes però va sincronitzar l’entrega dels aliments i les begudes per no haver d’esperar ni un minut. Hi haurà a qui això l’ofengui o qui dubti de les condicions de cocció.
Els cambrers cridaven per encarregar les comandes i els cuiners cridaven per confirmar haver-les escoltat en castellà. En definitiva un restaurant orfe de fundador, ara que el cuiner Puig ja no hi té res a veure, i amb la correcció, educació , cost i deixadesa que s’espera d’un hotel

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s