La por i els cotxes

A la indústria de la fotografia de cotxe hi ha una por enorme a l’impacte del CGI- imatges generades per ordinador- i una espècie de convenciment i de resignament que acabarà per eliminar la indústria tal i com la coneixem.

La idea es basa sobretot en què al públic li és igual veure una fotografia ben feta que una de mal feta. Sembla que qualsevol avenç tecnològic ens porta a pensar que la societat redueix les seves capacitats i la seva sensibilitat. Sense cap prova.

Jo vec la diferència quan vaig pel carrer i vec una foto de cotxe ben iluminada i pensada i treballada i quan vec una cosa amb rodes amb les ombres mal posades  i percebo clarament quina em fa salivar i pensar en estalviar i quina no. I estic convençut  que qualsevol altra persona també.

Podem i potser hem de retallar en hotels i restaurants i altres peces de la comiditat però en el que no podem estalviar és en la realització de peces ben acabades  i ben allunyades de les fotografies del cosinet amb l’iphone. La viralitat i la reducció de pressupostos és una fal·lòrnia que ja veiem acabar, totes les teories al voltant dels banners i les interaccions i els anuncis inserits en xarxes socials sembla que també. La gent encara gaudeix amb un bon spot publicitari- quants se’n comparteixien activament a les xarxes!-  o una fotografia que el distregui al metro o que doni color a un edifici lleig. A Internet la gent vol velocitat i que la deixin el més tranquila possible. Així que en realitat és en altres mitjans on les peces publicitàries creen menys rebuig. I sobretot parar de tenir tanta por. La por es contagia ràpid. Passa del fotògraf al creatiu, del creatiu al de comptes i d’aquest al client. I s’hi queda per molta estona.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s