PANCHITO

Hauríem de crear una plana, una plana d’indignació popular i torxes, de violència concreta, de llista de noms i adreces. La xusma cridanera amb sang a les mans de llançar pedres i de gratar-se les crostes de la irritació. Una plana que recollís els laments de tots i cadascú de nosaltres per les vegada que en un restaurant ens han pres el pèl a mans plenes, ens l’han arrencat literalment i han fet la rialleta de jo només estic treballant i tu al final pagaràs i no et queixis massa o el proper plat , ben amagat vindrà amb bava infectada de cuiner indonesi. Per cada vegada, que , oh horror, horror, ens han fet passar gana. Per cada vegada que han decidit que podíem esperar deu minuts per una beguda sense cap causa aparent i portar-la calenta i tornar-hi amb el somriure de jo no hi puc fer res si fa calor.

Aquest és un manifest cap a una crítica gastronòmica menys mesurada i elegant. Volem la plasmació directa, ofensiva i escatològica de les experiències dolentíssimes amb les que a vegades el negoci de la restauració ens castiga. Es tracta d’una indústria capaç de donar-nos plaer a voltes però sobretot de jugar amb les nostres il·lusions, els nostres calers i la nostra salut sense que cap veu s’aixequi, sense que cap dit l’acusi de ser una indústria del Mal,  sense que cap mà s’alci i llanci amb ràbia un còctel incendiari contra la seva porta. Volem sentir la veu de la majoria silenciada, violada, ofesa. Volem noms. Volem adreces. Volem dates. Nosaltres , avui , prenem la inciativa i comencem. Panchito. Carrer Aribau. Barcelona.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s