POST ELECCIONS

Em miro el que la gent publica i hi vec:

1) Apocalipsi.

L’augment de l’extrema dreta populista i anti immigració no és una raó per marxar del país o per decepcionar-se. El problema hi era prèviament (insatisfacció ciutadana) i la PxC l’ha recollit. Em sembla de melindro voler tancar els ulls i atiar el fantasma del feixisme enlloc d’intentar entendre i solucionar.  Seguir negant que la immigració és un tema cabdal i que en alguns llocs s’ha transformat en un problema ens pot fer sentir bé però no ens ajuda en res a posar-hi remei. Tots els que volen marxar avui del país, fins aviat. Allà on vagin els tractaran com a immigrants.

2) la Dreta.

Pura alternança en democràcia, res més. Es poden fer grans discursos o es pot anar als fets. Els fets d’una situació econòmica complicadíssima, d’uns partits d’esquerra amb manca de programa i manca de personalitat que han perdut unes eleccions.  La dreta té en general uns polítics i un programa també pobríssims. Quan guanya la Dreta es tendeix a un estat d’alarma com si la situació prèvia fos substancialment millor.

3) Mobilitizacions.

Les mobilitzacions a Catalunya han sigut tan minses, tan desordenades, tan buides de continguts si les comparem especialment amb el moviment pro-consultes que fa marejar la cobertura mediàtica i el suport que han tingut en les esferes de poder. Són moviments cíclics de rebuig- anitugerra, antidesfilada, antireunions de capitalistes. Sempre és més o menys el mateix; solucions econòmiques de planificació, solucions polítiques de centralització (circumscripció única). En un moment va semblar que anaven a un dels problemes reals- llei electoral- ara sembla que es desdibuixa.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s