Txèquia i Esquiar

Txèquia és un lloc magnífic on esquiar per a no-esquiadors. Costa pocs diners, les pistes són senzilles i tendres, la gent és amable i la gastronomia recomforta.

La zona d’esquí es troba a la frontera entre Polònia, Txèquia i bastant propera a Alemanya. Sorprenent presència d’holandesos. Massiva. Sospitem que el preu de la cervesa hi contribueix. Una avantatge dels països amb preus poc exigents és la possibilitat d’un cert luxe, d’un despreniment crematístic. En el nostre cas, tot i viure en un apartament, la política activa de no cuinar ni comprar res més que una mica d’esmorzar i dedicar-nos al noble hàbit de descobrir restaurants. També la possibilitat dels banys termals- de debò no les deformitats andorranes- amb aigua i fruita disponibles tota l’estona, decoració i llum apropiada, cossos nus amunt i avall i una sensació d’hedonisme que feia del tot natural trobar-hi unes cambres on sense explicitar-ho s’hi convidava a practicar l’amor en la seva versió més terrenal. Molt romà tot plegat.

Les carreteres són a voltes deficients, els amants de l’esquí de risc potser trobaran les pistes avorrides i tots els pobles tenen la seva fàbrica abandonada dels temps dels soviets  però com a experiència vacacional ens va semblar molt notable i del tot recomanable.

 

 

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s