La fascinació alemanya

Qui llegeix això compta amb la meva fascinació per les tribus germàniques d’ara. Hi és i la mantinc. Unes setmanes més de convivència m’han ensenyat el revers de l’exigència que és la certesa d’autoritat. El germànic opina sovint amb una autoritat basada sen coneixement, racionalitat i experiència que el porta a dubtar poc del que diu/pensa. No és xovinisme ni arrogància. És un cert pessimisme  escèptic que el porta a pensar que una opinió negativa és una opinió amb tendència a ser certa. En tractar-se d’una cultura poc irònica oblida les limitacions del ésser humà. També les del ésser humà alemany.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s