PERIODISME, POLÈMIQUES, FAL·LÀCIES I VACUITAT

Em sembla una irresponsabilitat gravíssima (la flexibilització de la limitació de 80km/h) que ha portat a terme aquest govern. Una mesura on s’havia demostrat que era molt bona per disminuir la contaminació, disminuir també la velocitat i com a conseqüència també disminuït el nombre de morts, em sembla que reduIr aquesta proposta i no fer res de manera alternativa és gravíssim i trobarem les conseqüències que s’hauran de lamentar.

Joan Boada.

Aquestes eren les paraules d’aquesta setmana d’un responsable del Departament d’Interior de l’anterior govern de la Generalitat.

Em semblaven banals i com que em semblaven banals volia demostrar que eren incorrectes.

He buscat per tota arreu. He buscat en informes realment difícils d’entendre. Me n’he adonat que no podria extreure cap prova concloent que el que deia el sr. Boada era fals.

No és exacta que s’hagi demostrat que hi hagi una connexió directa entre reducció velocitat i reducció contaminació. O que en sigui el factor determinant, n tan sols que la realitat hagi assolit els nivells de reducció que s’esperaven al principi. Tampoc hi ha xifres definitives entre mortalitat i velocitat, essent un factor clau, no té una correlació tant simple com les que apunten les declaracions.

Però el que jo estava a punt de fer amb xifres toves i superficials era aquella mena de coneixement periodístic de quilòmetres d’extensió i pocs centímetres de profunditat que en teoria no hauríem de practicar. Per entendre-hi d’alguna cosa i per poder-ne parlar se n’ha de saber un munt. També és cert que hi ha una sèrie d’organismes públics que generen papers amb la intenció aparent que el ciutadà només en pugui llegir les conclusions.

2 exemples:

Àrees i contaminació atmosfèrica:

Sobre la justificació de la velocitat variable:

Potser em falta més base científica.

Per això els blogs es nodreixen pd’ humor (no he pogut parar de riure amb pajasmentales.com i riure a Hamburg estalvia un munt de diners), de sentiments o de especialitzacions. La resta abandonen perquè saben que caldria massa temps per donar alguna informació de qualitat o massa poca exigència per anar repetint-se amb les seves dèries.

M’agradaria buscar blocs amb moltíssima feina darrera que s’hagn deixat de publicar. N’hi havia un d’un doctor a valència, brutal, no recordo el nom i no el trobo.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s