DUPLICACIÓ DE ROLS?

A vegades quan imaginem com innovar la indústria imaginem fusionar agències de publicitat i productores.
Aquesta idea sorgeix per un marc general de canvis:
– Les idees ja no venen només de les agències; els clients, les marques i els mateixos directors aporten molt més concepte que en els anys de Mad Men.
– Les produccions s’han simplificat o, com a mínim, més gent és capaç de fotografiar, filmar, editar, retocar.
– Cal estalviar.
– Sedueix la idea de fer-ho tot més simple i més directe en la relació Consumidor-Marca.

A part d’altres impediments , que sobretot la gent que prové d’agències de publicitat procura ressaltar i que es basen en el concepte del massatge – el massatge que les agències donen 24/7 als seus clients- hi trobem una dificultat pel que fa als rols.

Un producer d’agència ha de garantir que allò que es fa és allò que el client ha aprovat, en els termes que ha aprovat i ho ha de deixar tot lligat – drets d’imatge, forma de pagament, etc- perquè després no hi hagi sorpreses. NO ha de cuidar massa del client perquè això ho fa el seu departament de comptes.

Un producer de productora ha de garantir que el seu director/fotògraf treballa sota les millors condicions acordades, gestionar el pressupost i fer feliç al seu client i als seus treballadors.

En els dos casos són uns garants d’acord.
Però en una indústria tan dinàmica i parcialment incontrolable en el procés productiu és important que existeixin les dues figures perquè davant de qualsevol canvi hi hagi la possibilitat d’avançar. Això normalment es fa d’una forma natural i soterrada però aquesta tensió dialèctica és benefactora per la indústria. Els producers prenen responsable riscos i assoleixen nous compromisos enmig del procés productiu. Els gestors industrials tradicionals això no ho han de fer, han de seguir un pla. Sense l’esmentada tensió o amb la supressió d’una de les dues posicions ens trobaríem sovint aturats esperant el vist-i-plau d’algú llunyà i no molt informat i això podria ser letal per una indústria en que cada hora costa diners.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s