PROFESSIONALITAT (MANCA DE)

Els jugadors de futbol arriben a les sessions de fotografia sovint amb cara de cansats. No s’esforcen. No fan ganyotes d’esforç. No exageren.
Els jugadors de la NBA arriben a les sessions i comencen a fer el burro, entenen la dimensió show de l’esport i s’exhibeixen davant la càmera.
Es poden aduir components culturals i racials, però si els futbolistes són prou poc discrets com per comprar-se Masserattis també ho podrien ser per actuar davant una càmera. No s’hi val la timidesa. La timidesa te la vens quan cobres un contracte gegantí per representar una marca.
No volem que els esportistes es passin el dia fent anuncis i portin una vida dissoluta i superficial. La feina de l’esportista- la principal- és entrenar-se i jugar bé. Però si té una feina secundària- en aquest cas imatge d’alguna marca- també l’ha de fer bé i no se la pot prendre ni com un favor, ni com un patiment, ni com un afegit.
Ahir un dels germans d’un monstre del futbol va fer-li un gest obscè a una membre d’una agència de publictat. Messi i CLM BBDO per ser concrets. Venen del sub-món i s’han fet famosos, són lletjos però van amb noies boniques. Ens en alegrem. Però poden millorar el seu nivell de professionalisme? Poden entendre d’una vegada que l’única forma de gestionar el seu èxit i de no convertir-se en un no-res és envoltar-se gent seriosa i actuar de la mateixa manera?
Sempre recordo les paraules d’un executiu de Nike fa uns anys. “Quan ells ja no hi siguin (els Ronaldinho o Roberto Carlos) , nosaltres seguirem aquí”. O el somrient David Foulds, vice-president de comunicació de Pepsi que en saber que el sempre lent, displicent i egòlatra Rondaldinho no podria venir a un rodatge, raó per la que no cobraria ni un euro, va sentenciar: “Fuck him”

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s