Acabem amb els Booklets!

ACABEM AMB ELS BOOKLETS

En les produccions publicitàries i (suposo) de cinema es segueix gastant un munt de paper. Aquí unes quantes propostes que creiem que poden agilitzar-ho tot i fer-ho més propi dels temps que vivim.

Llista d’equip. Quan imprimim una llista d’equip sempre és massa petita. Enlloc d’això. Amb una mica més d’esforç fem contactes a la nostra agenda. Titulem la carpeta amb la referència del treball i exportem una carpeta.  És important activar el camp “funció ” per tal de poder posar-ho “clapper loader” o “location assistant”. Quan acabi el treball qualsevol persona pot esborrar del seu telèfon o del seu ordinador el grup que ha importat.

Llista de subministradors. A qui li importa si duem dos o tres òptiques més o menys a part de 1)la gent que manega el pressupost i 2) els tècnics que les utilitzen. Cal saber on hem d’anar a buscar coses o a on trucar això sí i per això val el mateix que per la llista d’equip. Però de veritat que cal que en cada booklet seguim posant quants sandbags portem?

Localitzacions. Cal imprimir fotografies? Creiem que el més adequat seria enviar mapes de totes les localitzacions als conductors i que ja és hora de posar-hi els punts GPS. De les diverses opcions que dóna Google Maps hem de donar les segones. Allà on posa N i E. En tot cas imprimir-ne alguns d’aquests potser no és mala idea. Recordem a l’hora de donar indicacions que molt probablement serà de nit pel que indicacions de cartells o coses petites poden no ser massa visibles. Si hem de posar les indicacions de Google Maps més val no posar res.

Llista de coses pendents. Hi ha un programa com remember the milk que pot ser molt útil a l’hora de fer llistes de coses pendents col·lectives i anar eliminant-les. Si volem podem també seguir fent servir la llibreta.

Els schedules poden ser més clars si utilitzem Google Calendars o Ical i els compartim. El primer té l’avantatge que està tota l’estona online. I el segon que el podem utilitzar fins i tot si estem enmig del no res sense cobertura. Fàcil de visualitzar i fàcil de modificar.

Les llistes d’hotels i les llistes de vols s’haurien de pujar a la xarxa i actualitzar-se des d’allà. Google Docs és la més senzilla encara que n’hi ha altres. Acabem així amb la multiplicitat de mails i el haver de decidir quins són els últims que hem imprès i sobre els que treballem.

Enviem les ordres de transport, les ordres de rodatge i les vinyetes a tothom per Internet la nit abans. Tothom que comença a treballar ha de donar el seu mail i mirar-lo igual que tenen endollat el seu telèfon. Sense discussió.

Fotos de casting i localitzacions. Deuen ser les úniques fotos que la gent imprimeix. Fins i tot les vacances o les de la família les mirem des del nostre portàtil o telèfon. Són fotos de referència, no participen al worldpress. En una pantalla es veuen millor.

El sunpath l’envia el gaffer el primer dia que se li opciona la feina i el porta sempre amb ell.

Podem seguir imprimint però menys.  Aquest post no és per a superusuaris. Això és un post seriós.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s