NEGOCI

Hi ha una pressió generada pels nois de Google i els nois de Vimeo. És la pressió de ser un empresari d’èxit abans de fer els 30. És una idea apassionant . Una energia que aporta molt més a la societat que la ferma voluntat de treballar sis mesos i agafar l’atur, per exemple. Sovint és també una idea poc profunda basada en part en enveja- envegeta, res de greu- i d’altra en la inconsciència- jo també ho puc fer o ho puc fer millor que aquest altre que guaita com ho fa.
La gent del meu sector frisa per exemple per fundar productores de vídeo corporatiu amb micropressupostos i microbeneficis. També va haver-hi un moment que a Barcelona a cada illa de cases hi havia una oficina de service. La majoria de negocis clar se’n van de cap a la fallida perquè no ofereixen res. Uns fan videos , com menys cars millor, els altres cerquen coses per gent que ve a Barcelona a fer anuncis. Ja n’hi ha de productores. N’hi ha un munt. És com obrir un bar. El negoci de la comunicació no necessita més producturetes a la ciutat de Barcelona
Crec que un negoci que tingui a veure amb la comunicació a hores d’ara ha de:

1) Talent
Tothom pot fundar una empresa? Tots els que fem vídeo o fotografies som prou bons? Per desgràcia no tots tenim el mateix volum de talent i assumint que tots ens hi esforçarem molt només aquells especialment bons podran sortir-se’n.

2) Novetat.
A hores d’ara la majoria de novetats s’han de moure en el terreny de la tecnologia. I en això les productores són especialment gandules. Però pot ser una altra cosa. Un procés de producció – com el que va canviar la indústria d’impressió gràfica fa 5 anys per exemple.

3) Client
Sí, clar, si laneta fes tots els anuncis de Wieden &Kennedy aleshores tindria tot sentit. Però no és el cas.

4) Direcció
La presa de decisions sobretot en grups de socis o en gent que comença projectes col·lectius tendeix a perdre focus i efectivitat quan es prenen solucions de compromís.

5) Temps
No hi ha cap manera de fer una empresa si no se li dedica 1 any a ple rendiment.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s