FIXACIÓ

Els darrers dies he estat treballant amb la productora Park Pictures i amb la productora de service Widescope Productions. Hem estat fent quatre anuncis de Volvo a la vegada. Molts dies de feina consecutius però en definitiva una senyal de com d’ajustades s’han tornat les coses. Potser abans haguessin vingut dues o tres vegades durant l’any per a fer la mateixa feina. N’han vingut una i ens faran guanyar diners a tots però a basa de còrrer un xic més. Bé. El més destacat ha estat veure el director- Joaquin Baca-Asay– mentre treballava. Ha estat algú que ens ha fet anar de bòlid a tots i que ha canviat totes les coses que havia previst. Però ha fet la seva pel·lícula quer era exactament l’única cosa que li interessava. Cap mostra de simpatia, cap intent de motivar a la gent. Ell és el director, ell té clar quina pel·lícula vol rodar i per molt de mal que ens faci a tots els altres això no hi ha massa més volta de full. Volvo li paga diners a ell per fer l’anunci, ni a mi, ni al localitzador ni a l’elèctric que mou focus. Hi ha hagut una animadversió generalitzada cap a ell. Una ràbia soterrada per l’absolut menyspreu amb el que ens ha tractat a tots i cadascun de nosaltres. Per com de cop li i mportava tenir una carretera tallada durant trenata minuts o un carrer deu. No li interessava res del qiue passava darrera la camara.  Ni per la gent que ho feia possible. L’estil americà va així. El director només parla amb una persona- la seva producer- i ella redistribueix la feina i la merda. La publicitat no és un treball d’equip. És una piràmide amb pendent pronunciada i si no t’agrada, més val que agafis el darrer xec i obris una xarcuteria.  Ja m’està bé. Sinó no hagués pogut veure que en David Knudson , el grip de Terminator Salvation,  treballa exactament igual de malament, improvisadament i a batzegades que qualsevol altre dels mortals que ens dediquem a això.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s