MILLORAR EL SISTEMA EDUCATIU

La crisi fa recordar-nos-en a tots que si volem millorar les nostres oportunitats com a país cal començar per reforçar i millorar les capacitats de les forces de treball del futur. Més enllà dels enamoraments i les il·lusions hem de treballar i reproduir-nos. El que no sé és la idea d’augmentar el nivell d’exigència pot generar també un increment del fracàs escolar i, per tant, de l’exclusió. Una societat equilibrada, afirmen, no pot suportar que tota la població sigui universitària. No cal tampoc, diuen. En general només qui ha anat a la universitat és capaç de relativitzar-ne els avantatges. Ens agrada jugar amb la deia que l’esforç compta més que un títol però al final coneixem poca gent- amb noms i cognoms- que dugui una vida més agradable que la nostra sense haver estudiat. Em fa patir que no sigui una idea engrescadora però poc sòlida.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s