MODERNISME

Jo vaig estimar el modernisme d’una forma paral·lela a com estimava a una dona de cognom aquàtic. Va ser així i per aquesta raó mai podré tindre-hi una relació objectiva i analítica. M’agrada d’una forma sensual i poc argumentada. Com magrada Sagarra. Recomano una visita al Caixaforum i veure en Mucha. Dones afrodites, segells, publicitat de fa cent anys. No és art. No és trascendent. Es tracta d’un exercici humà fet amb respecte, ordre i traça. Ignorem si se li poden demanar massa coses més a la humanitat. Hi ha el retorn a la tradició eslava que va dominar la vida de l’autor. Hi ha també l’èxit comercial. L’enorme influència que ha exercit arreu. Un recull que costa dues hores de visitar i que pot eixamplar una mica els nostres horitzons setmanals

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s