RETIRADA

Fa unes setmanes assassinen deu soldats francesos a l’ Afganistan. De seguida sorgeixen veus demanant-ne la retirada. Joves europeus morint a les immensitats de l’Àsia central a mans d’integristes religiosos homicides. Desolador i confús. Les raons per a enviar a tropes a llocs llunyans són sovint difícils d’explicar; encara més per als familiars propers o les persones d’idees fixes. Es podria eliminar la presència de qualsevol força d’un país europeu fora de les seves fronteres. Això no reduiria el volum de la violència, ni la presència d’exèrcit, tampoc el tràfic d’armes i l’abús de menors. els exèrcits d’estats sense parlaments, votants i opinió pública s’hi establirien sense perdre el temps. Veiem uns assassins engalanats amb els cascs i collarets d’uns assassinats i hem d’acceptar d’empassar-nos-ho perquè la fotografia fa denuncia i perquè les víctimes no ho són tant.
Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s