Exèrcit Català

Per què un país vol un exèrcit ? Probablement perquè els del voltant en tenen. Sembla un argument infantil. Però deu ser-ho més defensar no tindre’n i després esperar  que les tropes albaneses o peruanes de l’ONU solucionin els conflictes bèl·lics. El pacifisme com a corrent està molt estès a Catalunya; consisteix en negar que hi ha ocasions en què l’ús de la força militar és l’única opció (sempre la darrera) per tal de solucionar un problema. Les darreres setmanes s’està discutint en un parell d’articles de Bofill i Domingo. En el passat ja hi havia el gran Joan Sales procurant recordar-nos a tots que hi ha opcions que no tenen més qualitats que les de ser les més senzilles.La vida present de molts seria potser millor si haguéssim après un pèl de disciplina, sentit de la col·lectivitat o respecte pels superiors que un bon exèrcit nacional podria ensenyar. No sempre, és clar , és així. També pots agafar aficions malsanes com fer-te de l’Atlètico de Madrid.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s