TÍBET

M’ explica un amic unes quantes anècdotes desmitifadores. Per una banda al Tíbet la majoria dels exiliats no hi volen tornar. Viuen tranquilament a Taiwan o a Holanda i han d’anar a viure a les muntanyes? De manera que hi ha protestes dominades pels grups de pressió sobre la Xina més que en favor de la independència; per molt independent que sigui els 8000 segueixen sent-hi. D’altra banda el Tíbet era un regne teocrátic amb una religió oficial budista que no s’assembla gens a la concepció light que se’n té a Occident. La forma principal de finançament de totes les estatues de buda gegants, dels barnissos daurats i l’incens era el robatori. El Tíbet era un poble de bandolers i assalta caravanes que es feien respectar tallant caps, trinxant pells o violant a la filla davant dels nassos. Se sap que si tens fama de perillós al final cal exercir menys violència per a aconseguir els teus objectius. I Xina en aquest cas s’està llaurant una fama de nació dura tot esclafant el Tíbet.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s