Bobby Fischer


Ha mort aquesta setmana una d’aquelles persones de les que t’encantaria llegir una biografia. Les biografies són una de les formes de literatura que es poden traduir amb més encert. Així com el teatre sigui probablement el que menys. Menys encara que la poesia. Tom Stoppard era amic de Paul Johnson, el primer va escriure molt i bon teatre quasi sense repercussió al país. El segon va fer un esforç notable d’erudició en temes molt vairats. Mai va malgasta una sola plana en exposar la seva opinió ni les seves pors. Fisher, Stoppard, Johnson Tota una vida. Quasi tot el temps. Quan et trobes de cara amb persones que han dedicat tota la seva energia a l’excel·lència en una disciplina sense cap espai per res més, sense quasi cap concessió et demanes per força qui els ha pogut aguantar.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s