HAMBURG NO AMAGA LES VIES

Sí. Agafar el ferrocarril urbà a Hamburg és un luxe. Les vies van per enmig de la ciutat així que mentre xerres amb el teu acompanyant pots gaudir de l’arquitectura i de les grues. Hamburg és una ciutat que sembla orgullosa de la seva dimensió industrial i portuària. No se n’amaga. Sap que hi deu tot el que és i tot el que serà. He vist poques coses tan boniques com la posta de sol a la riba de l’Elba; la llum rogenca sobre els contenidors, les grues brillants d’òxid, les barcasses feinejant… I després clar hi ha el centre, la gent que compra, els restaurants amb carta de vins, les cafeteries on les tasses costen el que hom guanya en una hora de feina. Tot això és només una funció, un efecte del d’abans. A la Península aquest orgull s’ha perdut. només cal veure Bilbao i Barcelona, tan porugues elles, tan de soterrar vies i posar zones verdes. Passejar per Hamburg és una molèstia, és cert; hi fa fred, cada cinc-cents metres has de creuar una gran avinguda, Barcelona no hi té res a envejar en aquest sentit. Barcelona és un lloc entretingut per qui té algun caler a la butxaca i molt de temps per perdre mentre que Hamburg és una ciutat que no està dissenyada per perdre-hi el temps però que fa tot l’efecte que t’hi paguin molt bé el temps que no et passeges.
Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s